2013. május 19., vasárnap

Veteményezés

Végre-végre sikerült időt szakítani rá, hogy a palántákat elültessük. Mivel a sokféle magról növesztésünk nem jött be, így végül most csak paradicsom, paprika, cukkini és zeller lesz, illetve Krisz szeretné megpróbálni a dinnyét is később. Ezen kívül meg még fűszernövények vannak/lesznek, de azok nem a kertbe kerültek, hanem cserepekbe. Amilyen sokáig halogattuk, végül olyan hamar végeztünk vele. A maradék két napban meg a kerítést is kihúzzuk körbe, hogy ne kelljen állandóan elzárni a kutyákat a közeléből.
 
A málna már szépen növekszik.
Persze, amíg hátul munkálkodtunk, az összes létező kutyának körülöttünk kellett ténferegnie. De még mielőtt nekiláttunk volna, kiengedtem a piciket is egy nagy hancúrozásra, mert utána már csak akkor jöhetnek ki, ha lekerítettük az ágyásokat. Csutakot mindig becélozzák, és mint amikor egy óriásbébi bekerül a kiscsoportosok közé, úgy húzzák-nyúzzák, Csutak meg persze szintén ilyen kis törpicseknek hiszi magát, úgyhogy néha akkorákat dob magán, meg bukfencezik, hogy menekülnek az útjából a kisebbek :D

Csutak és Panna
Aztán este pihenésképpen megint bográcsozásba fogtunk bele. Igazából már péntek este nekiláttunk, de a hagyma- és szalonnapirítási fázisban akkora zuhé szakadt a nyakunkba, hogy nem tudtuk folytatni. Viszont este végre felhőmentes volt az ég, már a hozzávalók is össze voltak készítve, szóval hamar elkezdtük főzni a bográcsos tarhonyás húst. Isteni lett az eredmény.

Másnap, napfényben is lefotóztam a végeredményt, desszertként pedig a szerelmemtől kapott eperből készített turmix hűsített le minket.

3 megjegyzés:

kata írta...

nővéremék elszórtak egy zacskónyi chili magot, csak a vicc kedvéért, mondva, hogy úgy sem fog kikelni belőle semmi. hát, ja. most van két tömött ládányi chili palántánk, azt se tudjuk mit kezdjünk vele. nem köll? :)

Hungrianfarmlife írta...

Köszönjük, de max 1-2 palánta kellene, mert én túlérzékeny vagyok a csípősre, úgyhogy nálunk csak 1 személyes fogyasztás van belőle, és az sem napi szintű :)

kata írta...

(tegnap megtudtam, hogy elajándékozták a legtöbbet, úgyhogy nagytételt nem is tudok vinni. de egyet azért kaptok a dunántúlról. :) )