2013. október 2., szerda

Hazai kézművesek #3

SibuGranada csomózott lovas felszerelések

1.) Kérlek, mutasd be pár mondatban azt amit csinálsz!
A SibuGranada termékek palettája sokszínű. A legfőbb profil a lovas felszerelések készítése kiváló minőségű hajóskötélből csomózott technikával. Ebbe beletartozik a csomózott kötőfékek kavalkádja, zablás és zabla nélküli kantárok, bosalok, nyakmadzagok, kiképzőszárak, stb. A palettát folyamatosan bővítjük. Egyre népszerűbbek a lovas kiegészítőink, amelyek egyre nagyobb sikert aratnak a külföldiek körében és hazánkban egyaránt.

2.) Mióta foglalkozol ezzel/hogyan kezdtél bele?
2010-ben nagy szükségem volt szakszerűen készített, jó minőségű csomózott kötőfékre, mivel a csikónk tanulósorba került. Sajnos sem méretben, sem pedig minőségben nem találtam számomra megfelelőt, így hozzáláttam és utánaolvastam az interneten, hogyan is készül egy csomózott kötőfék. Gyakorlásképpen sorra készítettem az ismerősöknek a  próbadarabokat, tesztelve az akkori kötelek minőségét, törekedve arra, hogy minél jobbat alkossak. A természetes lókiképzés Magyarországon való elterjedésének és a minőségi, megbízható munkámnak köszönhetően egyre többen ismerték meg a termékeimet és azóta egyre szélesebb a csomózott módszerrel készült termékek palettája. Szívesen segítek megvalósítani az elképzeléseket legyen szó kötőfékről, kantárról (zablás és zabla nélküli), bosalról, nyakmadzagról szügyelőről, vezetőszárról, kutyanyakörvekről, és egyéb kiegészítőkről. A termékek alapszíne a fekete és a fehér, ehhez lehet választani a több, mint 30 féle díszítő színből, és több mint 10 féle díszítő mintából. Tényleg csak a fantáziád szab határt.

3.) Mennyire tölti ki a mindennapjaidat?
A bonyolultabb felszerelések elkészítése – például a zabla nélküli kantár(side-pull) - hosszabb időt vesz igénybe - lehet akár 1-2 nap is, ezzel ellentétben egy csomózott kötőfék egy óra alatt elkészíthető. A megrendelések számától és a termékek bonyolultságától függ, hogy mennyire tölti ki a mindennapjaimat, de próbálom úgy beosztani az időmet, hogy tudjam tartani a napi 8 órás munkát, hogy legyen időm másra is. 
4.) Mi az, ami kiemel téged a többi hasonló vállalkozás közül? Mitől különleges az, amit te csinálsz?
Egy idézettel jellemezném a SibuGranadát:  „A minőséget nehéz definiálni, lehetetlen mérni,de könnyű felismerni.” (Kitchenham, 1989)
A legfontosabb számomra, hogy minőségi terméket készítsek, ami mindenhol megállja a helyét. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy teljesen mindegy milyen kötélből készül egy kötőfék. Szeretném meghagyni a lehetőséget azoknak, akik nem hisznek nekem, hogy az évek alatt teszteljenek le több fajtakötélből készült kötőféket.
A minőség mellett a másik legfontosabb szempont, hogy a termék páratlan legyen a versenytársak között. Legyen benne valami egyedi szépség, ami megfogja az embert, hogy „Húúúha, ilyen nekem is kell!” Próbálom a termékeimben ezt a két dolgot ötvözni, hogy a szépség mellett egy képzetlen vagy elrontott ló kiképzését is masszívan kibírják.

5.) Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek, mire vagy igazán büszke?
Mérhetetlen boldogsággal tölt el, hogy ma már elmondhatom, hogy országszerte ismerik a munkáimat lovas körökben és ajánlják egymás között a lovasok. De ami talán a legnagyobb büszkeséggel tölt el, hogy más európai országokból is megkeresnek, hogy szívesen forgalmaznák a termékeimet.
6.) Kik a célközönséged? Kik keresnek meg általában?
Általában hölgyek keresnek meg a felszerelésekkel kapcsolatban, de egyre több fiatalember is feltűnik a láthatárban. Az érdeklődők nagyrészt fiatalok, de elmondhatom, hogy a korábbi generációk is nagyobb számban érdeklődnek már a felszerelésim iránt. A piacon való feltűnésem elején még csak a hobbilovasok körében volt elterjedt a SibuGranada márka, ma már a versenyzők is szívesen szereznek be 1-1 egyedi terméket, akár versenyzés céljából, akár a mindennapokra. A portékáim egyre elterjedtebbek az ajándéktárgyak között, hiszen ki ne örülne egy színben a felszereléséhez illő egyedi szépségnek? Nincs konkrét célközönségem, szeretném, ha egyre több ló és lovas mindennapjait könnyítené meg a csomózott kötőfékkel való nevelés, melyet én készíthetek el.
 
7.) Hogyan léphetnek kapcsolatba veled az érdeklődők?
A honlapomon (www.sibugranada.hu), illetve a facebookon is fel lehet venni velem a kapcsolatot bármikor. 

Előzmények: KreAlma | PrinceHouse

Nincsenek megjegyzések: