2013. augusztus 26., hétfő

Beszökött az ősz

Tegnap is szomorkás volt az időjárás, és még el is eredt egy rövid időre az eső, de ma reggelre lett olyan igazi ködös, nyirkos idő, amilyen ősszel szokott lenni. Most még tetszik, mert kis újdonságnak számít a perzselő napok után, de azért már érezzük, hogy kezd a nyárnak vége lenni. Bár én minden évben nagyon várom a vénasszonyok nyarát, szerintem az a legszebb, úgyhogy annyira nem bánkódom. :)
Isteni finom és rengeteg szőlőnk van fehér és lila egyaránt, a csipkebokron is bogyórobbanás van, és bár kissé beteges az egy szem régi almafánk és keresgélni kell a hibátlan, nem kukacos gyümölcsök között, de azért ha beérik, az is finom lesz.
A hétvége tartalmasan telt, én a magam részéről ugye szilvalekvárt és spagettiszószt főztem be, de ezalatt Krisz rendbe rakta a malacok új helyének a negyedik oldalát is. Amikor megépítettük a helyüket, akkor ugye az egyik hosszanti oldal már adott volt, mert az a kerítés már meg volt építve évek óta, ehhez toldottuk hozzá
a másik három oldalt. Igen ám, csak itt nem volt leásva a drót a földbe, így volt olyan délelőtt, hogy 3 óra alatt ötször szökött ki Hurka és Kolbász, ezért egy ideje megint a régi kis helyükön voltak kénytelenek arra várni, hogy lebontsuk és újra építsük ezt a szakaszt.
Szóval most végre ez is elkészült, Krisz leszedte az ősrégi kerítésdrótot, felásta az újnak az árkot, együtt kifeszítettük rá a hálót, került az árokba még cserép is, úgyhogy tegnap a vacsorájukat már a régi-új helyükön kapták meg a kis Houdinik. Persze egyből lecsekkolták a biztonsági rendszert, de csalódottan vették tudomásul, hogy azon a 25 négyzetméteren kell maradniuk.
A héten még sort kerítettünk szemétszedésre is (rengeteg bálamadzag darabot, illetve elhajigált konzervdobozokat, hungarocell darabokat, stb-t találtunk a gaz között még, amit az öreg hagyott is), végre felszabadult a romos ól, mert a Krisz munkahelyéről vásárolt szendvicspaneleket átcipeltük a padlásbejárat alá, hogy még a hűvös idő előtt leszigeteljük a padlásteret, csak egyelőre nincs elég hosszú létránk a kivitelezéshez.

4 megjegyzés:

Sebők Dóri / Jaina írta...

Olyan jó motivációt adsz ezekkel a bejegyzésekkel, hogy mi is nekiálljunk az udvar és a ház szépítésének :-) A spagettiszósz titkos családi recept vagy megosztod velünk?

Hungrianfarmlife írta...

Holnap vagy holnapután posztolom, csak meg szeretném várni, amíg kihűlnek az üvegek a száraz dunsztban és a végeredményt is lefotózhatom. :)))

Névtelen írta...

Szia! A költözés malacéknál írásodhoz írtam Neked még anno. Biztos elkerülte a figyelmedet, de nézzed meg. Üdv. J.

Hungrianfarmlife írta...

Köszönöm, most bepótoltam és ott válaszoltam neked. :)