2013. augusztus 5., hétfő

3. Western Országos Bajnokság

A hétvége egy részét Székesfehérváron töltöttük, egészen pontosan szombat délutántól vasárnap délelőttig. A Kunos Lovardában került második alkalommal megrendezésre a hazai Westernlovas OB, és mivel Krisztián is évekig versenyzett, ellátogattunk, hogy találkozzunk a régi ismerősökkel. Meg kell mondanom, nagyon kellemes csalódás volt, igazán szívet melengető volt azt látni, hogy az egykor széthúzóban lévő westernlovasok most újra egy csapatot alkotnak, akik ugyan a pályán egymás konkurenciái, mégis pályán kívül nagy az összetartás. Bárki, akivel beszéltem, végre nem a verseny előtti drukktól feszengett, a lovasok nem voltak magukba fordulva, többször is tapasztaltam, hogy szívesen adnak egymásnak tanácsokat, megbeszélnek 1-2 problémát, este pedig azok, akiknek még nem szívta ki az összes energiáját a perzselő kánikula, buliztak egy kellemeset.
Krisztián 2009-ben Roping versenyszámban
Maga a lovarda nagyon rendben van: tisztaság várta a lovakat és a lovasokat egyaránt, a marhás számokhoz ideszállított bocik remekül néztek ki, és láthatóan nem viselte meg csöppet sem őket a versennyel járó futkározás sem. Rendezett mosdó, éjszakába nyúlóan nyitva tartó büfé, és néhány árus is hozzájárult a remek időtöltéshez. Ugyan nap közben a fedelesben embert és lovat próbáló volt a hőség, mégis jó volt végre rendes lelátókról szemmel tartani a versenyszámokat. Summa summarum, nagyon örültünk, hogy elmentünk, és egyáltalán nincs kizárva, hogy a 3 hét múlva, augusztus 24-én esedékes versenyre nem megyünk el újra. Mindenkit csak biztatni tudok erre, ha szeretne igényes, lóbarát westernversenyt nézni, ami Budapesttől sincs túl messze, mi pedig Kecskemétről kb. másfél óra alatt ott is voltunk úgy, hogy alsóbb utakon haladtunk, hogy kikerüljük az M7-est. Akit érdekel az esemény, az a Western Szakág facebook oldaláról folyamatosan találhat majd információkat.

Hazafelé autókázva pedig egyre inkább megfogalmazódott Kriszben, hogy jövőre - ha az anyagi lehetőségek engedik és Omár is ugyanilyen remek formában lesz, mint most - akkor visszatérnek egy versenyszezon erejéig a marhakarámok közé, hogy ismét megmutassák, mit is tudnak. Mondjuk, azt azért sejtettem, hogy ha ellátogatunk erre a versenyre, akkor azért csak' felébred Kriszben újra a vágy, hiszen aki háromszoros  négyszeres (hú, mit kaptam én ezért a kis tévedésért :D ) magyar bajnok, illetve Közép-Európa Kupa győztes, abból nem párolog el csak úgy ez a szerelem a versenyek iránt. :) Mutatok is néhány régebbi fotót róluk, amikor még szinte minden második nyári hétvége a versenyekről szólt. :)


KEK 2. helyezés team penningben (2009.)