2013. április 3., szerda

Minden kezdet nehéz

2012 júliusában hallottunk először egy tanyáról, 2 km-re a barátainktól, ahol Omárt, párom lovát tartjuk pár éve. Azóta körülbelül 4 hitelintézetet jártunk meg, 2 ügyvédet, rengeteg akadályt, kétszer szembesültünk azzal, hogy vége az álmunknak és nem tudjuk megvenni. Az utolsó ilyen eset éppen Krisz születésnapján történt, aznap hívták fel a banktól, hogy a jelenlegi állás szerint nem adnak hitelt. Egy világ omlott bennünk össze, hiszen ez volt a legutolsó esélyünk, halvány szikra sem volt már arra, hogy végre belevágjunk igazi közös életünkbe a saját tanyánkon. 2-3 napig lázasan forogtak az agykerekeink, míg végre 2013. márciusában megkaptuk a végleges, jó hírt: mégis kapunk hitelt, a pénzt is nagyon rövid időn belül folyósították. Az utolsó ügyvédi megbeszélés és a pénz átnyújtása van már csak hátra, illetve az, hogy átvegyük a kulcsot. Ha minden jól megy, 2 héten belül már meg is kezdhetjük a felújítást, festést, bebútorozást.* Én már kiléptem a pesti állásomból, így minden adott ahhoz, hogy a Kecskeméthez közeli életünket megkezdhessük.

Elsődleges célunk egy olyan otthon megteremtése, ahol elfelejthetjük a hétköznapi, városi problémákat; a zöldség-gyümölcs, valamint hústermék szükségleteinket - de legalábbis annak nagyobb részét magunknak megtermeljük. Nem igazán van még ebben tapasztalatunk, de a lelkesedés és a nyitottság már megvan. A többi pedig idővel ki fog alakulni. időnk minden esetre van rá: úgy 60-70 év :)

Rajtunk kívül 2 ló, 5 kutya, 1-2 macska és jó néhány csirke lesz idővel a tanya lakója. Az ő bemutatásuk majd a későbbiekben lesz olvasható.

* 2013.04.04: Holnap megkapjuk a kulcsokat, a tulajdonos holnap reggel költözik ki, mi pedig a hétvégét már meszeléssel fogjuk tölteni! :
Hihetetlen nagy köszönettel és hálával tartozunk a szüleimnek és párom édesanyjának, akik nélkül ez az egész nem sikerült volna.

2 megjegyzés:

kicsifasírt írta...

Annyira szimpatikus amiket írsz, szívből kívánok nektek nagyon boldog életet, amit igazán tudtok élvezni. Jó olvasni ezt az örömöt, és lelkesedést. Mi is hasonlóan érzünk, mi idén kezdtünk bele, igaz nem tanyán, csak egy kisebb telken, és még nem is lakunk ott, de a lelkesedés hasonló. :))

Hungrianfarmlife írta...

Köszönöm a kedves szavakat, nektek is kívánom, hogy ugyanolyan öröm és boldogság járjon át titeket nap, mint nap amiatt, hogy ott és úgy élhettek, ahogy szeretnétek! :)