2013. április 8., hétfő

Az érthetetlen dolgok

Már az első napon megfordult a fejemben a gondolat, hogy listát kellene készítenem azokról a dolgokról, amiket menet közben veszünk észre, és vagy a kivitelezés hogyanja vagy az adott dolog létjogosultsága nem teljesen világos. Már most is vannak ilyenek, de biztos vagyok benne, hogy később még bővülni fog ez a lista. :) Nem igazán bosszankodunk különösebben rajtuk, de azért megörökítésre érdemesnek tartom őket.

1. Azon még nagy nehezen túltettem magam, hogy a vályogfalat letapétázták fűrészporos tapétával (ennek már több éve lehetett, legalábbis a koszolódásból erre a következtetésre jutottunk), de hogy az egyik falat miért csak az egyharmadáig fedték be, az elég érthetetlen. Igen, ott van egy hatalmas szekrény előtte, de a szekrény egy részéig bejön a tapéta, tehát nem azt akarták kikerülni. Én arra tippeltem végül, hogy elfogyott az anyag és már nem akartak többet venni...

2. A hálószoba és a nappali is le van járólapozva. Fürdőszobába való fényes, fehér csempével.

3. Az előtér és az étkező padlóján megtalálható a fa, a kő és a linóleum is, összesen 4 különböző formában.

4. A ház legnagyobb része (koszos)sárgára van festve. Hogy miért és ki gondolta úgy, hogy egy-egy falrészletet fehérre kell festenie, az örök rejtély marad.

5. Két nap alatt nem sikerült megtalálnunk az udvari reflektor kapcsolóját. Bár én azt is simán elképzelhetőnek tartom, hogy egyszerűen elfelejtettek kapcsolót szerelni hozzá :D

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Alma, mikor épült a tanya, tudjátok? Azt olvastam egyik bejegyzésedben, hogy egy idősebb német úr volt az előttetek lévő tulajdonos, de ő volt az első? Vagy voltak mások is előtte? Mert ha igen, lehet jön még bőven több meglepetés is :)

Amúgy élvezettel olvasom a blogot, meg persze drukkolok nektek, és irigykedem is. :) Nekünk nem volt lehetőségünk ilyenre, így maradt a panel. De első körben nem is biztos, hogy tanyára mentünk volna, inkább falura. Persze ami késik, az nem feltétlenül múlik, talán majd úgy 20 év múlva :D

Üdv és várom a továbbiakat!
Narven

Hungrianfarmlife írta...

Egészen biztos, hogy nem ők voltak az első lakói, mert ők kb 10-14 évig éltek benne. :)

KundK írta...

Sztem, az első párnak a közös eredete az lehet, hogy akkor éppen olyat és annyit sikerült olcsón kapni/szerezni.
Az ötödiken egy kábel detektor talán segíthet.

Amúgy, sok sikert!
KundK

Tita írta...

Szerintem maradék anyagokból hozták össze a belső burkolatokat. A tapétánál meg arra tippelek, nem a szekrény volt ott korábban, hanem valami más, ami épp akkora és olyan formájú volt, mint amit kihagytak.

Sütyi írta...

Lehet, hogy a rekflektor mozgásérzékelős, csak kiégett. Legalábbis nálunk is van az udvaron, de már a kattanása sem hallatszik, olyan régen volt üzemben utoljára. :D (Nem mintha értenék a villanyhoz, biztos fel lehet ismerni, ha mozgásérzékelő lenne.)

Gloren írta...

Vannak furcsa dolgok költözésnél. A mi lakásunkban pl. tapéta volt mindenhol, a fürdőben, a konyhában és a WC-ben is, ráadásul mindegyik rikító zöld alapon fehér csíkos. :D

Amúgy nagyon jó a blogod, olvasom szorgalmasan. :)
Gloren

Hungrianfarmlife írta...

A reflektor kapcsolóját a mester-villanyszerelő barátunk sem találta meg, a kábel el van a földbe ásva, de sehol nem bukkan fel... Majd ha már végeztünk a házzal, szerelünk hozzá újat :)