2013. április 23., kedd

Tyúkok érkeztek

Én ma ugyan nem voltam jelen személyesen a nagy eseményen, de a tanya lakóinak létszáma 20 szárnyassal bővült. Már el is foglalták átmeneti helyüket* a tágas, jól zárható, elvileg biztonságos istállóban. Reménykedve várjuk, hogy a kis táposok mihamarabb átszokjanak majd a kukoricára, de egyelőre vegyesen kapják a régi tápjukkal.
A magam részéről földi életüket igyekszem a lehetőségekhez képest komfortossá tenni, illetve megakadályozni, hogy valamelyik kutya bármikor is csipogó szájjal rohangásszon, viszont idővel a kajává reinkarnálódásukat a tanya urára fogom bízni, mert énfelőlem végelgyengülésben múlhatnának ki 3-4 év után.

*ha végre a számtalan elintézendő feladat listájának jó részét kihúzzuk, akkor nekiállunk egy rendes tyúkólat is összerakni, de egyelőre ez is sokcsillagos szállás az eddigi tömegnyomorban töltött hónapjaik után.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyöngytyúkot is, gyöngytyúkot is! :) Házörzőnek (is) kiváló - bár vannak kutyáitok - , nem mellesleg gyönyörű állat, plusz az íze is finom! ;)

Üdv,
Narven

Hungrianfarmlife írta...

Házőrőznek inkább ne, mert iszonyat ricsajosak, az, hogy szépek-e, az nem mérvadó, viszont kullancsszedőknek fel fogjuk őket fogadni idővel, de egyelőre boldoguljunk ezzel a hússzal. :)

Éva írta...

Ezek a letojt tyúkok?:DDDDD

Hungrianfarmlife írta...

Ezek biza azok ídesanyám :)