2013. április 10., szerda

Festés, festés, festés

Kedd este 6-tól 10-ig sikerült lecsiszolnunk a tapétás szobában a tapétamaradékokat, ezt utána Krisz le is glettelte, amíg én nekiláttam a nagyszobát második rétegben lefesteni.
Ma reggel már kissé fáradtan, de lelkesen indultunk neki a napnak. Sajnos azonban elkövettük azt a hibát, hogy az Obiban hittünk a kiírásnak: a sajátmárkás festékszórójukat akciózták le, és meg is vettük a drágábbikat, aminek a kiírás szerint is és az eladó szerint is az volt a plusz funkciója az olcsóbbakhoz képest, hogy falfestéket is lehet bele tölteni. Otthon, kicsomagolva mindent mi szúrt elsőként szemet a (az amúgy elég silány leírású) használati utasításban: szinte mindenféle festékhez jó - olajfesték, lazúr, autófesték, etc csak diszperziós falfestékhez nem! Hát, mi ennek ellenére megpróbáltuk, de csak nagy adag festékhigítással működött a dolog, és akkor is csak úgy, hogy én a festékszóró által kispriccelt festéket még hengerrel eldolgoztam. Ergo amiért vettük - gyors, hatékony falfestés - arra alkalmatlan volt.
Megpróbáljuk reggel visszavinni, hogy kenjék a hajukba, de nem vagyok biztos a sikeres végkimenetelben.
A nagyszobával nagyon megkínlódtunk ma, és sajnos azt kell látnunk, hogy a 3. réteg festék után sem lett fehérebb a régi, nikotintól elsárgult fal, ráadásul a glettelések helyén kezdett újra lepotyogni minden. Itt mára abba is hagytuk a munkát, de előtte még begyújtottunk a kályhába, hátha a gyors falszáradás a segítségünkre lesz.

Délelőtt gyorsan megfőztem az ebédnekvaló paprikáskrumplit. Miután megettük, nekiestünk az étkező lecsiszolásának, majd kifestésének. Találtunk a garázsban egy szinte  hiánytalan, hatalmas vödör  PoliFarbe festéket. És végre megtaláltuk, amit kerestünk: kis jóindulattal ugyan,  de már az első rétegben is nagyon sok mindent elfed, bőven elég lesz belőle a két réteg! Holnap reggel azzal kezdünk, hogy bevásárolunk még ebből a festékből, mert ezzel végre esélyünk lesz a nagyszobát is tisztességesen kimázolni.

Aztán koraeste megérkezett a villanyszerelő barátunk, és amíg ő Krisszel fényt varázsolt a garázsba és a házunk előterében, addig én a kiglettelt kisszobát még utoljára átcsiszoltam, hogy holnap már azt is  kifesthessük végre. A fiúk kivitték onnan végre az ágyakat is, így már rengeteg a hely.
Végre van fény a garázsban! (ha már hely nincs...)
A kutyák még továbbra is bizalmatlanok, Bella megint elvonult a kis búvóhelyére, amint kiszálltunk az autóból, bár sikernek könyvelem el, hogy némi unszolás után elvett a kezemből egy kis szalonnadarabot és jóízűen megette. De attól még messze vagyunk, hogy megsimogassam csak úgy. A kis feketének nap közben pedig csak néha-néha jut eszébe, hogy ha odajön hozzám, akkor simogatást kap, de ahogy ez megtörténik, akkor nagyon bújós lesz. Ez persze nem akadályozza meg abban, hogy fél óra múlva, ha kilépek az udvarra, megugasson.

Este 10-kor hullafáradtan jöttünk vissza az albérletbe, a magam részéről egy fél órás fürdés és hajmosás segített csak megszabadulni a nem kis mennyiségű festéktől.

Nincsenek megjegyzések: