2014. április 22., kedd

Újabb babák a bölCSIBEn!

Ma, egy nappal később a számított dátumhoz képest 8 új kiscsibe látta meg a napvilágot nálunk! Gyönyörűek, életerősek, úgyhogy az előző öttel együtt igazi koncertet adnak az istállóban kinevezett bölcsiben. Természetesen az idősebbektől még el vannak rekesztve, mindkét tyúkanyó remekül végzi a dolgát. Még a mostani fészekaljban van 4 tojás, azokat várjuk, hogy kikelnek-e, gondolom, ez holnapdélig eldől úgyis. Még mindig nem tudok betelni a látványukkal.

A csibék mellett pedig ne feledkezzünk el a másik várományosról sem, Dabra csikójáról! Kicsi lovam hatalmas, kerek pocakkal tölti a napjait, a tejtermelés is megkezdődött, de még úgy tippelem, 2 hét van hátra az ellésig. Úgy tervezem, hogy ha látom az ellést megelőző jeleket, kint alszom a karámban, hátha nem maradok le a nagy eseményről. Nagyon izgulok, és persze én leszek az az igazi paragép, aki attól is frászt kap majd, hogy mér így veszi a levegőt ez a ló, mér nem úgy veszi a levegőt, vesz egyáltalán levegőt? És a  többi. A doki minden esetre ügyeletben lesz, de sajnos ez csak azt jelenti, hogy üzenetrögzítőre éjszaka rátelefonálok, és olyan hajnali 4-5 körül lehallgatja, s ha kell, akkor jön. Nem az igazi, de a semminél több. Adja az ég, hogy semmi szükség ne legyen orvosra és egyéb közbelépésre. :)

8 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Jók ezek a fotók! Vagy inkább az alanyok?

Névtelen írta...

Aranyos kis csodabogyók a kiscsibéid! Dabráér pedig mi is szorítunk, hogy minden rendben menjen, és úgy is lesz! Adri

Éva írta...

Nekem is tetszenek a " babák".A kiscsikóról pedig várom a képeket.

Detti írta...

ó, én is a finisben vagyok a ketteskével :) Szorítok Dabráért, remélem, minden rendben lesz! A csibék pedig cukik, nem szeretem ezt a szót, de valóban azok!

BoGyo írta...

De aranyos kis pomponok:) Dabra biztos nagyon ügyes lesz, ők mindig tudják, mi a helyes. Csak mi emberek keveredünk meg néha. Szorítok nagyon!!

Hungrianfarmlife írta...

A alanyok mindenképpen! :)

Hungrianfarmlife írta...

Köszi szépen mindenkinek a drukkot! Amint megvan a csikó, elárasztom a fotókkal a blogot. Ugyan nem a miénk lesz a kis jövevény, hanem Dabravolt gazdájáé, de fél évig, a leválasztásig kicsit olyan lesz, mintha a miénk lenne. :)

Úton a vidéki élet felé írta...

Annyira helyesek ezek a csibék. :) Várom már a csikó születését. :)