2013. június 24., hétfő

Karámépítés #1

A tanyának csak egy része van bekerítve, a másik része szabadon tengődött sok-sok éven keresztül. Egészen mostanáig. Dabra érkezésével még sürgetőbbé vált a lehető legtöbb terület lekerítése ami alkalmas legelésre. Szombaton kedves régi barátaink, Gyuri és Kriszti megérkeztek Csemőről, hogy a fiúk karámoszlopokat állítsanak fel. Míg mi, lányok átautókáztunk Jászszentlászlóra Eördögh András tanyájára, hogy Kriszti is megtekintse a kunfakókat, addig a fiúk elképesztő sebességgel és elszántsággal keményen dolgoztak a rekkenő hőségben. Munkájuk gyümölcse meg is lett, legalább 50 oszlopot le is tudtak rakni. Ahhoz, hogy a teljes terület le legyen kerítve, 70 oszlopra van szükség, de egyelőre addig haladtak, amit a lovak is tudnak használni, a fennmaradó terület később a disznóké és esetleg kecskéké lesz a dzsindzsa miatt. Mire hazaértünk a látogatásból, elképedve néztem, ahogy egymás után sorakoznak a karámelemek, hirtelen hihetetlenül megnőtt a tanya területének összképe.

Még az inzulátorok becsavarása és a zsinór kifeszítése hátra van, az már egy esőmentes délután gond nélkül kivitelezhető. Gyurinak itt is hálásan köszönjük a segítséget!



3 megjegyzés:

Éva írta...

mi az az inzulátor?

Hungrianfarmlife írta...

Más néven szigetelő. Egyik végét becsavarod a karámoszlopba a másik vége ugye kilóg, és abba lehet belefűzni a villanypásztor zsinórt. A miénk így néz ki: http://piacter.lovasok.hu/image/villanypasztor/facsavaros-korszigetelo-25-db-os_22220_1_2.jpg

Annamari&KisFeri írta...

Izolátor :)