2013. július 8., hétfő

Vernyogik

Vasárnap délután gyanútlanul mentünk át kedves barátaink tanyájára Csemőre, de a látogatás végén két plusz fővel távoztunk tőlük. Született náluk ugyanis egy sziámi-házimacska félvér macska alom, és mivel valamennyi gazdát keresett, a mi múltkori macskás próbálkozásunk viszont kudarcba fulladt (kaptunk ide egy 1 éves makkát, aki viszont 1 nap után meglógott és soha többé nem nézett vissza), így hát kiválasztottunk kettőt közülük. A törpicsekek kicsit bánatosan vették az első éjszaka akadályát, bosszból kétszer is felébresztettek az éjszaka közepén, úgyhogy mától 1 hétig az előszobából a fürdőszobába költöztek át. Ma már kicsit nyugodtabbak, dorombolni is hajlandóak voltak, illetve túl vannak az evés-iváson is, és profi módon a homokos tálcába végzik el a dolgukat.
Hétvégéig rendbe rakjuk azt a sufnit nekik, amelyiknek az ajtajára már van vágva egy macskabejáró, és akkor kiköltöznek a házból, de még kutyáktól védett övezetben lesznek.


A tűzkeresztségben a Huba és Szamek nevet kapták. Nincs bennük külön-külön semmi extra, na de ha egyszerre egymás után szólítjuk őket, ebben a sorrendben... :D

3 megjegyzés:

Orbán Szilvi írta...

Jajjj de cukik :))) Nagggyon jó a névválasztás :D

muzli írta...

Köszönöm!!! Megadtad a mai nap alaphangulatát. :o))))

Niki írta...

Én is akarok cicát! :) És mégegy görényt. Meg kutyát, lovat, tyúkot, és még több görényt :P

A sziámi keverékkel jól jártatok. Nagyon ragaszkodók :) Legalábbis a mi almunkból valók azok :)

Sok boldog és dorombolós évet kívánok nektek együtt :)