2013. július 28., vasárnap

Költözés malacéknál

Hurka és Kolbász nagyon jól érzik magukat nálunk, de hogy még komfortosabbá tegyük egyszerű kis életüket, egy nagyobb hellyel lepjük meg őket annál, ami most van nekik. Egy pár hétvége óta már készül, de most már a finishbe érkezett a cöfi-projekt.
Az oszlopokat hetekkel ezelőtt leásta Krisz Gyurival a földbe, a következő lépés volt az oszlopok közé árkot ásni, amiben a drótkerítés "megülhet", illetve annak érdekében, hogy a nagyon lelkes turkálás közben nehogy kitúrjanak a helyükről, egy kis szögesdrótot is kaptak végig a kerítésnél a földön. Ha nem lenne erre szükség, elhagytuk volna szívesen ezt a lépést, de egyszer már a mostani helyükről is kitúrták magukat, szóval még egyszer nem szeretnénk esélyt adni nekik.
A drótkerítés kifeszítése kétemberes munka volt, úgyhogy igyekeztem az összes súlyomat bevetni, amikor a drótba csimpaszkodtam, hogy Krisz rögzíteni tudja mindenhol. Miután ezzel megvoltunk, visszatemettük az árkot, belocsoltuk, és utána a kapu megépítése volt hátra. A malacokat pedig simán a moslékos vödrükkel csaltuk át az új malacbirodalomba, és azóta is boldogon röfögnek és szaladgálnak. Jó kis sportos cucuk. :D
Még csak az oszlopok vannak leásva.
Drágaságom munka után még nekiállt.
Elkészült a kapu is!
Hurka, az egyik elégedett :)
Imádják, pedig még a negyedét járták csak be a területnek. És most alig esznek moslékot, mert teleeszik magukat levelekkel és fűvel. Ma pedig a déli kánikulában csak úgy pihegtek az árnyékban, látszott, hogy nagyon elegük van már a melegből, mert még a végén idő előtt kisül a zsírjuk (oké, ez elég morbid), úgyhogy kaptak egy jó adag zuhanyt slagból, és a helyük is tiszta sár lett, amibe boldogan vetették el magukat, hogy dagonyázhassanak. Felváltva hempergőztek és álltak a víz alá, hogy fürödjenek, olyan kis boldogok voltak, hogy öröm volt nézni is. :)

 

3 megjegyzés:

Éva írta...

Szombaton nekünk is elkelt volna egy kis slagozás:)

Névtelen írta...

Szia! A malacoknak nem rakattatok az orrukba karikát, hogy ne túrjanak? Ha kanok akkor miskároltatni is kell őket, mert finomabb a húsuk.

Hungrianfarmlife írta...

Szia! Bocsánat, nem láttam, hogy írtál, mert csak arról küld értesítést a blog nekem, amit max. a bejegyzés utáni 1 hétben kommentelnek.

Szóba került a karikázás is, de azt beszéltük, hogy ha mi meg tudjuk úgy csinálni a helyüket, hogy elvileg az malacbiztos legyen, akkor nem bántjuk őket. Tudom-tudom, ez olyan, mint a piercing, meg csak addig fáj, amíg berakják, meg ha nagyon túrnának, de... Most meglátjuk, ha beválik ez a megerősített kerítés, akkor nem nyúlunk ehhez az eszközhöz.
A kant pedig az első héten már kigolyózták a páromék, úgyhogy ezzel már nincs több probléma. :) Köszönöm a jótanácsokat!