2013. december 4., szerda

Itt a tél

Napok óta -7 fokot mutat a kinti hőmérő, amikor nekilátunk etetni. Ekkor már fenn van a Nap, tehát éjszaka előfordulhatott már a -10 fok is, pedig még csak december eleje van, szóval lesz még hidegebb.

Most már nap közben végig fűtünk, nem csak délutántól éjszakáig, és az állatok is behúzódnak oda, ahol nem fáznak.
A malacok szépen összebújnak az óljukban, a kutyák már minden éjjel a szalmában alusszák az igazak álmát, a lovaknak viszont továbbra sincs semmi kedve bemenni a nyitott ajtajú istállóba, szóval ők a vagány gyerekek mind közül.

A kutyáknak, hogy mindenki jól és kényelmesen elférjen, és ne kelljen az ólban tömörülniük, Krisztián épített maradék fa anyagokból egy jó kis kutyaházat. Egyelőre úgy néz ki, hogy kissé túlméretezte, mert kizárólag a macskák aludtak eddig benne, pedig direkt akkorát tervezett, hogy a közép-ázsiaiak közül akár ketten is össze tudjanak benne gömbölyödni. :)

Most már a slagokat is el kellett pakolni, hogy ne menjenek tönkre, a csapokat be kellett bugyolálni, hogy ne fagyjanak el, valamint minden reggel feltörjük a vödrökben és az itatókban a jeget. Barátunk a meleg kesztyű, bélelt csizma, sapka, sál és a sparhelten főzött finom, forró tea. A minap még épp kaptunk ajándékba az időtől egy kellemesen hűvös, de napsütéses lovaglást Anettal, de hazafelé, ahogy a Nap is ment egyre lejjebb, úgy kezdtünk el dideregni, úgyhogy előkerül majd a szekrényből a hosszú chaps is, ami így télen áldás a lovasoknak, amiért nem fagy le a lábuk a hidegben.


5 megjegyzés:

Andrea írta...

Csodaszépek a fotóid, na és a fotó-montázst nagyon jól összeállítottad, gratulálok!
Nekünk is van egy aranyos, izgága))) border colli fiú kutyusunk, valamint egy lakeland terrier is, agility-zik velük a lányom, régen lovagolt, most a kutyákkal sportol, a border colli-t most készíti fel a sportra. Szép a kutyád!

Hungrianfarmlife írta...

Szia! Üdvözöllek a blogon! :) Mi is kipróbáltuk az agility-t, de pont akkor kezdtünk el edzésekre járni, amikor sikerült a tanyára leköltözni, úgyhogy az abba is maradt, viszont 2 évig jártunk frizbi versenyekre a kis drágaságommal, és abban nagyon ügyes volt, a mai napig meghallja, hogy frizbi, és már be is pörög :)

Névtelen írta...

A kutyák lakhelyének ajtajára rakjatok valami plédet vagy más szél és hőfogó rongyot. esetleg "Flöki" függönyt.

Éder Mihály

Hungrianfarmlife írta...

Alapvetően kutyaházra se nagyon lenne szükség, hiszen ezek közép-ázsiai juhászkutyák, jól bírják a kemény hidegeket, szóval egyelőre annak kell elválnia, hogy hajlandók-e használni a házat, vagy sem :)

Névtelen írta...

Elolvastam elejétől a blogodat, nagyon tetszett. Kíváncsi vagyok milyen lesz a tél a tanyán.
Üdv : Alex