2019. február 28., csütörtök

Kerti napló: 2019. február - 2. rész

Jó sokat sikerült haladni két munka közt a veteményessel, Le van kerítve, áll a fóliasátor, 4 nagy ágyás azon kívül is már kész. Szabadágyban már kibújásra vár 1 sor fejes saláta, 2 sor spenót, külön cserepekbe, palántának is vetettem el tépősalátát, de ezek még megváratnak, nem mutatták meg magukat. Holnap viszont nagyon időszerű lesz a legelső vetésből származó kétféle paradicsom, paprika és a bazsalikomok tűzdelése, mert nagyon beindultak, mióta ennyit süt a nap és egyértelműen kinőtték az első nevelőládikájukat.


Időközben a jelenleg felhasználható állapotú istállótrágyánk elfogyott, már csak olyan van, aminek még érnie kell, így aztán sajnos idén sem úszom meg az ásást, mert egyszerűen nincs annyi talajnak való anyagom, amivel egy komplett ásásmentes ágyást 30-40 centi magasságban fel tudnék rétegezni. Nem gond, őszre már annyi komposzt és érett istállótrágyánk lesz, amivel bőségesen fel fogom tudni tölteni minden egyes ágyásunkat.

A március-április nagyon intenzív, aktív két hónap lesz, csak győzzem követni a listát, hogy mikor mit kell elvetni, mik mehetnek majd már az ágyásokban, mik fólia alá, de szerintem egész jól menedzselem még az infókat. :D

Nincsenek megjegyzések: