2015. augusztus 20., csütörtök

Kérdezz-felelek

Szeretnék kicsit büszkélkedni. :) A nyár beköszöntével sűrűsödtek a programjaink, nagyon sok ismerőssel, baráttal és ismeretlennel találkoztunk lovas napokon, kurzusokon, fotózásokon, és bár volt már erre példa, de most szinte általános jelenségnek nevezhetem, hogy gyakorlatilag mindenhol belefutottam olyan esetekbe, amikor valaki (ismerős, de főleg számomra idegen) odajött hozzám, vagy pedig a beszélgetések során derült ki véletlenszerűen, hogy az illető olvassa a blogunkat, és pontosan tudják, kik vagyunk, mit csinálunk. Rendre kaptuk a dicsérő szavakat, kérdéseket, és ezek annyira jól estek a lelkemnek, mert bár van látogatottsági statisztikája a blognak, mégsem néztem rá már vagy fél éve, mert nem ez mozgat, nem hajtok semmilyen olvasottságra, csak úgy vagyok vele, hogy amikor van miről írnom, megírom, és közben bele sem gondolok igazából, hogy ezt mennyi ember elolvashatja rajtam kívül. :) Speciel pont ennek a felfogásmódnak "köszönhető", hogy az utóbbi időben ritkábban írok. Megtaláltuk a magunk kis rutinjait, az évszakok már nem jelentenek hatalmas újdonságokat, hisz már mindet megéltük itt a tanyán, az állatokból is megvannak azok, amiket tartani terveztünk, megvan mindnek a helye, és önmagamat meg nem szeretem ismételgetni csak azért, hogy legyen új bejegyzés a blogon. :)

A fentiek miatt viszont most azt találtam ki, hogy ha ténylegesen jelen vagytok, Kedves Olvasók (hű, de furcsa ezt így leírni :D ), akkor arra szeretnélek titeket kérni, hogy ha van olyan téma, vagy olyan kérdés, amiről szívesen olvasgatnátok, vagy amire kíváncsiak vagytok velünk kapcsolatban, kommentben írjátok meg bátran! Mindenkitől kapom a "kedves letolást", hogy írjak már, írjak már, de akkor most Rajtatok a sor, osszátok meg velem, hogy mit szeretnétek, miről írjak, milyen kérdésre válaszoljak! :)

14 megjegyzés:

Ildó írta...

Szia!
En szivesen megneznem a vendeghaz vegleges oltozetet, de szivesen nezegetek a hazrol is friss kepeket, hogyan laktatok be, hogyan lett szamotokra otthonos. A joszagokrol is olvasnek, meg a mindennapokrol. Hogy alakul a pici paci elete a messzesegben...
Milyen lett a termes, mibol mit tudtal eltenni, mik a tervek? Minden erdekel. :-)
Jo teged olvasni, klassz latni milyen tanyan elni. Minden bejegyzeseddel erosited bennem a vagyat, hogy en is tanyara koltozzek. :-)

Ildó írta...

Ja, es erdekel, h mi az amit boltban vasarolsz? Van-e ott a kornyekbeliekkel csere-bere?

Éva írta...

én elfogult vagyok, bármiről szívesen olvasok :)

Lidike írta...

Nekem kert, jószág, befőzés és minden ami tanya, bármi jöhet, mindenevő vagyok :)

Névtelen írta...

Engem a mindennapok menete érdekelne.Mikor kelsz,állatok ellátása,veteményeskert mindennapi gondozása,mennyit vagy egyedül, nem félsz-e, (én nagyon félnék),víz,áram honnan van, vannak e szomszédaid, mennyire vagytok önellátók,esőben, hóban hogy közlekedtek...stb.
Mariann
Mariann

Névtelen írta...

oopsz a nevem duplán ment:)
Mariann

Névtelen írta...

Barmirol irsz, szivesen olvasom, sot igazabol mar alig varom a bejegyzeseidet, mert amikor olvasom, akkor az en alomvilagomban vagyok, tanyaval, lovakkal, mindenfele egyebb allatokkal, nagy vetemenyessel, legelokkel.Olyan jo tudni hogy nektek megadatott. Nem ismetled magad, legyszi minenrol irjal, es a kepeket szeretem a legjobban.
Koszi elore is
Juti

Ildikó írta...

Mindennapok, rutin és az állatok, kert alakulása.. Egyszóval minden érdekel :)
Szinte minden nap idekattintok, aztán reménykedem, hátha van valami kis beszámoló...
Ildikó

M.Erzsébet írta...

Engem is érdekel minden!A napi rutin,hogy hogyan éltek.Mi csak most kezdtünk bele,még csak álmok vannak s a birtok.Igazából a 4 gyerek ami visszatart,hogy a munkánkat itthagyjuk...Hogyan lehet megélni?Miből jöttök ki?Tényleg szuper a blog,ahogyan más is írta álomvilág amit mi is szeretnénk megépíteni.

Unknown írta...

Engem minden érdekel a tanyasi élet nehézségei is és a lovasprogramokról is írjál, hogyan haladsz a lovaglással kitől tanultok és hogyan működik a természetes lókiképzés már nálatok.köszönöm írásaidat Donáthné Forgács Boglárka

Névtelen írta...

befőzés, állatok, ház-berendezés

Névtelen írta...

Szia! Engem az érdekelne, hogy a tanyasi életmóddal a modern életstílust teljesen fel akarjátok-e cserélni? Törekedtek-e az önellátásra? Hogyan találjátok meg az egyensúlyt a pénz világa és saját tanyasi életetek között? Mi 1,5 éve költöztünk falura egy régi házba, nagy telekre. Hogy finanszírozni tudjuk a felújítást, melléképületeket, növények telepítését és még annyi mindent, ami ilyenkor szokásos, a kedvesemmel napi 10 órát dolgozunk + a bejárás. Sajnos a gazdálkodás ezen felül minden szabadidőnket felemészti. Nem kell ám gondolkodni, hogy mit nézzünk este a tv-ben ;) (Pedig csak egy kis konyhakertünk van, gyümölcsös és 2 kutya. Még kiskecskéket, baromfi udvart simán el tudnánk képzelni). Egyre inkább szeretnénk önfenntartók lenni, vagy gazdálkodásból éldegélni, mert a lélektelen versenyszféra nem nekünk való! Nagyon kíváncsi lennék a ti alternatívátokra, hogy hol tartatok most és hová szeretnétek eljutni, mik a hosszú távú céljaitok?
Ezen kívül szívesen olvasnék én is a természetes lókiképzés mikéntjéről! Hogy hány állatot tartotok? Megoldják-e az egész évi szükségleteteket? Nem terveztek-e tehenet? Mit adtok az állatoknak enni? Honnan szerzitek be? Mit tudtok csinálni, ha az állatok betegek? Vannak-e praktikáitok, hogy ne kelljen orvost hívni? Egyáltalán a városból kiköltözve az állattartással kapcsolatban milyen problémák adódtak és hogyan tudtátok őket megoldani? Van-e valaki, akitől mindezeket megtanulhatjátok?
A kertészkedésből származó tapasztaid is érdekessek! Permeteztek vegyszerrel, vagy megpróbáltok természetes úton védekezni? Vetőmagokat raksz-e el jövőre? Fóliát nem terveztek-e?
Vagy hogy mi a véleményed a modern kozmetikumokról, tisztítószerekről? Készítessz-e magad? Ha igen, nagyon szívesen olvasnék kipróbált recepteket, leírásokat. Pl. nagyon régóta keresem nagyanyáink hagyományos szappanjának receptjét, amivel régen fürödtek, sajnos még nem találtam meg! :( (és teljesen sheavaj, pálmaolaj és kókuszzsírmentes volt, és nyilván azokat az anyagokat használták, ami adatott a ház körül!). Nem tudja véletlenül valaki, hogy hogyan csinálták?
Befőzés is jöhetne minden mennyiségben! Hogy használsz-e tartósítószereket? Ha nem, akkor mik a bevált módszerek? Készítetek-e kovászt? Sütsz-e kenyeret, vagy ezeket boltban veszed? Esetleg öntessz-e gyertyát? Vagy csinálsz e egyéb olyan dolgokat, mint régen nagyanyáink?

És köszönöm az Olvasóid nevében a sok színes történetet, nagyon inspiráló, hogy az ember nem egyedül van a nehézségeivel, az álmaival! :) És érdemes kűzdeni!

Névtelen írta...

Én nagyon élveztem minden bejegyzésedet, és amíg rendszeresen írtál, gyakran idenéztem, aztán leszoktam róla. De szívesen visszaszoknék!!!!
Minden posztod érdekelt, szerintem ne tematizálj, hanem jöjjön, ami jön!
Nagyon várom a gyakrabban jelentkező írásaidat:)))
Üdv: Mirna

Hungrianfarmlife írta...

Drága Névtelen!

Sajnálom, hogy nem tudhatom meg a nevedet, nagyon megtisztelő, hogy ilyen hosszú írásban reagáltál a bejegyzésemre. Ezt szeretném a napokban egy külön neked címzett blogbejegyzésben meghálálni, megválaszolva a sok értékes kérdésedet! :)
Szép napot kívánok!