2014. december 26., péntek

A második tanyakarácsony

Nagyon eltűntünk, de minden a legnagyobb rendben velünk! Megvolt a második karácsonyunk is drága otthonunkban, s ezúttal is szeretetben, békességben, egészségben, sok finomsággal körbevéve telt az ünnep. Igaz, idén sem sikerült betartani azt az örök fogadkozást, miszerint ebben az évben időben letudjuk a készülődést, és nem az utolsó pillanatban szaladgálunk a városban. Ez olyannyira nem sikerült, hogy minden elvünk ellenére is még december 24-én is a városban szereztük be a bevásárlólistákról lemaradt dolgokat, de este, miután minden tanyalakó szőrös-, vagy tollas, négylábú és kétlábú lakót elláttunk, mi kerültünk sorra, és egy finom vacsorával, kellemes zenével, jóféle borral, és kis ajándékozással kényeztettük magunkat és egymást.

A másnap a szokásos nagycsaládi karácsonyozás jegyében telt, idén is nálunk gyűlt össze mindenki, a nagymamákat leszámítva, akik már nem igen tudják bevállalni a hosszabb utazást. Volt eszemiszom, holalábas, holakanál, addide, ottvan, nemazt, engedjbe, nemférekbe, holacsomagolópapír, ésacellux, Lunamenjarrébb, hogyvagydrágám, mitsegítsek, nemkellkészvan, boldogkarácsonyt, jajdeszép, nagyonköszi, szeretlek, nemkellettvolna, najómégis, indulnikéne, megyavonat, kikivelmegy, beférünke, köszönjükavendéglátást, örülünkhogyittvoltatok, hívjtaokhahazaértek, kiszököttakutya, majdvisszajön, puszipuszi, integetés. :)

Még pár nap ebből az évből hátra, úgyhogy van még időm egy kis éves összegző bejegyzést megalkotnom, de ígérem, ahogy tavaly sem, úgy idén sem fog elmaradni. :)

1 megjegyzés:

mancoka kertje írta...

A képeken is látszik, hogy hangulatos szép karácsonyotok volt.