2014. január 27., hétfő

Hóhelyzet 2.

Annyira, de annyira, de annyira gyönyörű körülöttünk minden ebben a hatalmas hóban, hogy naponta több tucat fotót és videót készítek róla, ezért néhányat hoztam ide, a blogba is.
Ma reggel, ahogy mentem ki etetni, ránéztem a hőmérőre, ami igen csak barátságtalan módon -14 fokot mutatott. Mire felöltöztem (harisnya, térdzokni, cicanadrág, bélelt téli nadrág, hosszú ujjú póló, rá rövidujjú póló, pulóver, termo kardigán, kabát, sapka-sál-kesztyű, csizma), már "csak" -12 volt, ezt az állapotot meg is örökítettem.

Sajnos valamelyik este sikerült a lovaknál lévő fagycsapot nyitva hagyni, úgyhogy amíg ki nem olvad, addig lehet a házból vödröket cipelni nekik... Már egy pár órája dolgozik a beszerelt fűtőszál, de azt hiszem, ez most halottnak a csók kategória. Krisz már fel se húzta ezen magát, pedig az esti itatásnál ő szívhatott a vödörcipeléssel, de szerintem mióta bejöttek a nulla és mínusz körüli idők, azóta számított rá, hogy valamikor eljátszom ezt. :) Közben pedig sikeresen hozzászoktak az istállóban történő etetésekhez, már nem szaladnak ki rémülten, ha a saját patájuk dobban a talapzaton (gondolom, ehhez az is hozzájárul, hogy már nem a csupasz padlón kopognak a patáik, mert a kis drágák egyenletesen beterítették trágyával, mert milyen buli már az, hogy ugyan a fagyos időkben nem hajlandók behúzódni, viszont sz.rni és enni pont megfelel nekik, hisz úgy is van személyzet, aki majd kitakarítja...)














8 megjegyzés:

Apa írta...

Az ember itt a városból aggódik, hogy bírjátok a hideget meg a havat, aztán irigykedik, mert az írásból meg a képekből kiderül, hogy de hiszen ez gyönyörű :)

Hungrianfarmlife írta...

A hideg ellen fel lehet öltözni, a hóban max kicsit elsüllyedünk, de egyébként pár nap múlva szuper hóemberkéket lehet majd belőle építeni, szóval aggódni tényleg nem kell, apuci! :)*

Névtelen írta...

Köszi, köszi a fotókat és a videókat!!!! Eszméletlen jók, olyan profi némelyik, hogy fotókiállításon simán megállná a helyét, sőt jó helyezés is lenne némelyik!
Te ahogy az első fotón az a macskusz jön velem szembe, hát szavakat nem találok, ahogy elkaptad a pillanatot!!
Nagyon szép a hely ahol éltek, laktok, szép a kis házatok is!
Arról nem is beszélve mennyire jó a hozzáállásotok mindenhez!!!)) Adri

Névtelen írta...

Nagyon tetszik minden! Sajnos én már a korom miatt sem mernék belevágni, de nagyon megértelek és szívből irigyellek titeket a nagy kalandért! Szerencsére nekünk is itt van már Bia és Sóskút, na és elsősorban Whisky Szódával + a többi állatka, akik rendben tartják életünket! :) Mártiék

Névtelen írta...

Gyönyörűséges minden felétek, tényleg nem lehet betelni vele!
Dabrának mikor lesz kiscsikója? nekem teljesen kimaradt, hogy ő vemhes. és mi lesz vele, megtartjátok? :)

Hungrianfarmlife írta...

Április végére várjuk a csikót, még az elhozatala előtt volt fedeztetve, és a csikó pedig a fél éves kori leválasztás után visszakerül Dabra előző tulajdonosához.

Hungrianfarmlife írta...

Hát, nektek sincs okotok irigyelni, nagyon helyes kis privát paradicsomot hoztatok össze magatoknak Ti is! Kis béke szigete :)

Hungrianfarmlife írta...

Köszönjük a kedves szavakat. :) A fotókon keresztül igyekszem megörökíteni azokat a pillanatokat, amik a szépségei egy ilyen életnek. :)