2013. november 15., péntek

Karácsonyi díszek #1

Imádom a karácsonyt és a karácsonyt megelőző készülődést, hangolódást. Az idei nagyon különleges lesz, mert ez az első, amit a saját otthonunkban, közösen ünneplünk meg, ezért szeretném igazán megadni a módját. Szerintem a részletekben rejlik a szépsége ennek az egésznek, így a legutolsó kis díszt is szeretném ha harmonizálna a házzal, velünk és a többi dekorációval. Úgy gondoltam, már most elkezdem kis lépésekben elkészíteni azokat a dolgokat, amik saját kezűleg készülnek, hogy kapkodás és időhiány ne vághassa át a terveimet, ezért az első adag karácsonyi díszeket már el is készítettem. Ebben Anett barátnőm is segítségemre volt, ha már a betervezett lovaglás a rossz idő miatt elmaradt.
Anyu már tavaly is barátkozott a só-liszt gyurma elegánsabb megmunkálásával, és ezen felbuzdulva begyúrtam a 2 bögre liszt, 1 bögre só, 1 bögre víz arányú masszát, majd előkészítettünk mindent, ami a dekoráláshoz a segítségünkre lehet: sodrófa, sütőpapír, kiszúró formák, kés, csipke, szilikon nyomda, lánc, festékek. Közben a sparheltbe is begyújtottunk. Az első adag formát a sparhi sütő részébe raktam be, de ez nem vált be, mert a túl gyors felhevülés miatt felhólyagosodtak a formák, és nem túl egyenletesen be is barnultak, úgyhogy a többit már csak a sparhira helyezett tepsin szárítottuk, és negyed óránként átfordítottuk őket. Néhányat száradás és keményedés után akril festékkel átkentünk, hogy kiemeljük a mintázatukat, a többit pedig úgy hagytuk, natúran. Egyelőre ezeket elteszem egy kis dobozba, és az ünnep előtt már csak fel kell őket fűzni cérnára vagy rafiára, és mehetnek a karácsonyfára vagy az ablakba, esetleg lámpára felakasztva.
 
Létrehoztam a blogfejlécnél lévő sávban egy Karácsony menüpontot. December 31-ig ott lesznek megtalálhatóak egybe gyűjtve az ilyen témájú bejegyzések.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Ez nagyon jó lesz, jövök rendszeresen nálad ezt is majd nézegetni.Köszönettel: Éva