2018. július 8., vasárnap

A hőn áhított terasz

Van az úgy, hogy az ember évek alatt sem jön rá, mi az a kicsi plusz, ami még hozzá tudna tenni ahhoz, hogy az otthona még komfortosabb legyen, csak a hiányát érzi. Nos, azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy nekünk a megvilágosodáshoz Indy, a németjuhász-mali keverék kutyusunk érkezése kellett. Ráadásul olyan villámcsapásszerű volt a felismerés, hogy szinte azonnali cselekedetre is sarkallt minket. :D
Adott ugyanis egy négylábú, aki egyik napról a másikra berobbant az életünkbe, sőt, az életterünkbe, és valahogy jelenleg is, másfél éves korában is az az érzésünk, hogy ez a kutya örök életére kölyök marad agyban. Mivel is jár ez? Semmilyen tárgy nincs tőle biztonságban. Hogy csak néhány áldozatot soroljak fel a meglehetősen hosszú listájáról: slagok, függőágy, fürdőruha, kötőfék, vadi új, frissen mosott ikeás ágynemű garnitúra, virágtartók, gumicsizma, kutyafekhely, nyakörv. Rengeteg nyakörv. Ezen túl állandóan az ablak alatti padon héderelt, hogy belátása legyen a lakásba, amin még túl is tudnék lépni, ha közben nem érzett volna késztetést pad szétrágására is popcorn gyanánt a "mozihoz".
És most biztos páran azt hiszitek, túlzok. Vannak bizonyítékaim, mutatom. :D

 

És akkor év elején egyszer csak jött az isteni szikra: teraszt AKAROK, elkerítettet, kutyamenteset, fedettet, ahol lehet egy kis privát szféránk anélkül, hogy a reggelinket kinéznék a szánkból, hogy a kiteregetett ruhákra biztos halál várjon, és hát, a kerti bútorok is hálásak lettek volna végre azért, hogy nem áznak kint hóban-esőben az év minden évszakában és tető kerülne a fejük fölé.
Így aztán 3 nap tervezgetés után nekiduráltuk magunkat, és 1 hét alatt, munka után apránként haladva, viszonylag alacsony költségvetéssel megépítettük a menedékünket..Azóta az idegeink is kisimultabbak, a gumicsizmák is biztonságban vannak, és újra virágok díszítik a ház elejét. :) És a képek még tavasszal készültek, szerencsére azóta a fű is visszanőtt nagyjából. O:)

Oszlop lerakással indult a projekt.
Tartógerendák a tetőhöz.
Az elmaradhatatlan kerítés. :)

És kész!



4 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Ügyesek voltatok, szép lett. Hiányollak.

mancoka kertje írta...

Nagyon hangulatos lett! itt tényleg nyugodtan lehet reggelizni, pihenni már.
Azok az ártatlan kutyaszemek! Minden megbocsátva (Gondolom én)!

Veronika írta...

Nagyon szép lett!

Névtelen írta...

Remélem bírta a havat is.